top of page

Economie op de bon!

Bijgewerkt op: 5 okt. 2020Nou daar zitten we dan. In de zgn intellectuele open up. Sinds 1 juni eindelijk weer het terras op. Moesten we lang op wachten sinds 15 maart. Maar dan wel max per 2 aan een tafeltje op 1,5 meter afstand. Over andere verruimende maatregelen maar niet te spreken. We mogen weer in een vol vliegtuig maar nog niet naar de sportschool.Wel weer naar de kapper maar nog steeds geen bordeel in. Word er tureluurs van. Wie mag wel, wie niet. Ik hanteer de basisregels waar ik me wel in kan vinden. Veel mijn handen wassen en enige vorm van social distancing. Mijn kinderen knuffel ik wel maar mijn moedertje helaas nog niet. Dat is het wel zo’n beetje. Ik schud meewarig het hoofd als een smetvrees type niet met mij in hetzelfde gangpad in de supermarkt wil lopen. Hun probleem. Dan lopen ze maar een schapje om. Ik voel een soort enorme schijnveiligheid om me heen. Natuurlijk duim ook ik dat het vaccin binnen een paar maanden in mijn medicijnkastje staat. Onze branche krijgt ook klappen. Wie onvoldoende vet op de botten heeft zit in zwaar weer. De ECB kan wel miljarden euro’s bijdrukken als ware het monopolie geld daarmee red je vele branches niet uit de nood. Er ontstaat hierdoor zelfs een soort schijneconomie omdat de lockdown wellicht te rigoureus is ingezet.

Was Domino Day vroeger een tv-klapper van De Mol, nu vallen daar bedrijfsonderdelen als dominostenen om

Weinig reclame inkomsten, ingehuurd personeel voor nog niet te maken studioproducties noopten Talpa Network al tot draconische maatregelen. Was Domino Day vroeger een TV klapper van De Mol nu vallen daar hele bedrijfsonderdelen als domino stenen om. En nu opeens blijkt dat wellicht het prachtige amateur Voetbal TV project van Talpa en de KNVB moet worden stopgezet ivm de wet op de privacy. Nooit een klacht over geweest. Betere controle dan bij YouTube. Welke gek heeft dat nu weer bedacht? De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) in dit geval. Voetbal TV heeft al 65 % van zijn personeel moeten ontslaan. Kost allemaal veel overheidsgeld.


Over geld gesproken. Heeft u ook zoveel vouchers in huis? Voor honderden miljoenen euro’s wordt er met vouchers geschoven om toch maar een cashflow op gang te houden. Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken of je blijkt ergens al iets besteld en (aan)betaald te hebben. En ook nog eens de vele loyalty oproepen om toch maar vooral bij je favoriete restaurant vouchers te kopen voor later. Lijkt wel een soort bonnen economie te worden. Beseft u wel dat dit eigenlijk gewoon allemaal baar geld is? Mag je met een dure term Branded Currency noemen omdat het een waarde heeft die inwisselbaar is bij een specifiek merk of dienst. De juristen van de Consumentenbond hebben er hun handen vol aan.


Festival organisatoren zeggen dat hun event is verplaatst en dat ze dus vouchers mogen uitgeven. Bond zegt “ neen, event is gecanceld, geld terug”. In mijn agenda voor de komende 12 maanden heb ik maar eens de vouchers geplekt die gaan expireren. Dat is echt een heel ingewikkelde administratie geworden.Ben er al paar kwijt. En als je toevallig toch je voucher mag inwisselen voor die uitgestelde vakantietrip blijkt het vliegtuig op die dag op een ander tijdstip te vertrekken en tweemaal zo duur te zijn. Mijn reeds betaalde jaarlijkse Europese trip met mijn voetbalmaten naar Split is ook een voucher chaos geworden. Afwachten of dat hotel er volgend jaar überhaupt nog staat.En die Airliner zal er ook wel niet meer zijn. Ik denk dat ik een voucher platform ga beginnen. En maar eens lukraak ga bieden op openstaande vouchers. Denk dat veel mensen er gewoon wel vanaf willen voor echt baar geld.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


BCC-footer-Oranje [wit].png
bottom of page