top of page

Terug naar de basis

De afgelopen jaren is het marketing landschap enorm complex geworden zodat we soms bijna vergeten wat ook alweer het doel was. Marketing automation, consumer centric design, influencer marketing, neuromarketing tot aan de T-shaped marketeer!? Een potje bull-shit Bingo is er snel mee gevuld. Daarom terug naar de basis.

Als je meer klanten binnenhaalt dan er vertrekken dan groei je.

De basis voor ieder succesvol merk is niet veranderd ten opzichte van de vorige eeuw. Een merk dat wil groeien moet nog steeds nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten binnenhouden. Als je meer klanten binnenhaalt dan er vertrekken dan groei je. Zo simpel is het. Wil je harder groeien dan zorg je goed voor je klanten en is de zogenaamde "achterdeur" dicht waardoor iedere nieuwe klant groei betekent en geen vervanging is van een weggelopen klant. Zonder het meteen heel moeilijk te maken is klant acquisitie en retentie de kern om je merk te laten groeien.

Merkwaarde wordt bepaald door het vertrouwen in een merk.

Als klant heb ik altijd al van merken gehouden die doen wat ze beloven. En haak ik af bij merken die dat niet doen. In mijn geval is Ziggo een merk waar ik afgehaakt ben omdat ik de benodigde service niet kreeg toen ik twaalf jaar geleden verhuisde. Na 2 weken en 8 uur in de wacht had ik nog geen aansluiting. In tussentijd heb ik jaarlijks iemand van Ziggo aan de lijn gehad en tientallen aanbiedingen gekregen maar ik geloof de beloftes niet. Zo werkt het voor het voor veel mensen. Merkwaarde wordt bepaald door vertrouwen in een merk. Dat vertrouwen moet je als merk niet beschamen.


Coolblue is zo'n merk dat die extra stap maakt om de klant te verrassen. "Alles voor een glimlach" zoals ze zelf al zeggen. Coolblue wil klanten verwonderen, net iets meer doen dan verwacht wordt. Klanten blij maken zodat ze klant blijven. Coolblue werkt heel erg van binnen-naar-buiten en gebruikt hun service gerichtheid ook om nieuwe klanten te werven. Hoe vaak hebben we geen pakketje gekregen in een doos waar de kinderen nog weken mee speelden. (wij zijn niet zulke goede knutselaars als die op de foto hieronder...).

Positieve en negatieve ervaringen die we al tientallen keren gedeeld hebben met andere mensen.

Een nieuwe klant werven kost 5 keer meer dan een bestaande behouden

Merk_waarde

Omdat wij van échte merken houden willen we merken helpen om te groeien door acquisitie van nieuwe klanten en het behoud van bestaande klanten dichter bij elkaar te brengen. Dit doen we met branded currency oplossingen. Sorry, toch een moeilijk woord. We hebben er nog geen goede Nederlandse vertaling voor gevonden wat de lading dekt.


Branded Currency

Branded currency is loyalty in het kwadraat met naadloze toepassing van loyalty, coupons, vouchers, cadeaukaarten en betalingen. Waarbij de smartphone dé centrale plek is geworden waar alles samenkomt. Hierdoor ontstaan veel nieuwe mogelijkheden om met branded currency de merk_waarde te vergroten.

25% tot 95% meer winst wanneer de retentie met 5% stijgt

Wat levert het op?

Wij geloven in een geïntegreerde aanpak van klant acquisitie & retentie omdat een gezamenlijke aanpak de groei van merkwaarde versnelt:

  • 80% van de omzet komt van bestaande klanten

  • Een nieuwe klant werven kost 5 keer meer dan een bestaande behouden

  • 25% tot 95% meer winst wanneer de retentie met 5% stijgt

  • Loyale klanten besteden 67% meer dan nieuwe klanten

Merk_waarde - geïntegreerde aanpak

Daarom willen wij merken helpen om terug te gaan naar de basis en de klant acquisitie en retentie processen op elkaar aan te laten sluiten. Een gelosten cirkel waarmee vertrouwen wordt opgebouwd en merk_waarde gecreëerd wordt.


Wil je meer weten en ben je benieuwd wat we voor jouw merk kunnen betekenen? Stuur een DM, e-mail of bel.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
BCC-footer-Oranje [wit].png
bottom of page